BesöksnäringenTips

Världens viktigaste

By 22 april, 2016 mars 28th, 2019 No Comments

Vem är er viktigaste gäst? Är det stamgästen, recensenten eller den som alltid köper det lilla extra?

En gäst man ofta förbiser är barnen. Deras makt är ibland större än recensentens, deras åsikter mer relevanta än stamgästens och budgeten mer inkomstbringande än den köpglades.

Barnens påverkan på en familjs köpbeslut är nämligen stor. En del säger att hela 80 % av vad en familj handlar påverkas av barnens åsikter. I en amerikansk undersökning visade det sig nyligen att 57 % av föräldrarna involverar barnen i beslut om vilken bil de ska köpa. Då är det inte så svårt att tänka sig i vilken utsträckning vi låter barnen vara med och påverka vilken semester vi väljer eller vilken typ av restaurang vi äter på.

En modern familj har idag en inkluderande miljö där det är en självklarhet att lyssna på alla och där allas åsikter har ett värde. Därför är det klokt att sätta barnen i fokus – även på de platser som kanske inte i första hand riktar sig till barn. För är barnen nöjda och glada är föräldrarna också det.

För vår kund Svenska Kulturpärlor har vi just färdigställt en barnbok tillsammans med illustratören Peter Häggström och författaren Mikael Rosengren. En bok som underhåller de yngre medan vi lite äldre kan koppla av. Ett trevligt sätt att få världens viktigaste gäster att också känna sig viktiga.

Leave a Reply

sexton + 1 =