Smartare Möten

Innovation

Verktyget som skapar bättre konferenser

Förändrar konferensmarknaden

Konferensanläggningar erbjuder fantastiska miljöer, mat och aktiviteter som ger en god inramning för givande möten. Men lite har hänt på konferensmarknaden de senaste 100 åren. Men nu plötsligt finns Smartare Möten. Ett digitalt verktyg som i grunden förändrar vad en konferensanläggning erbjuder.

Tjänsten är framtagen för Svenska Kulturpärlor och ger dom ett försprång genom att ge mer värde till sina konferensbokare. Med beprövade metoder och steg-för-steg-guider bidrar Smartare Möten till att konferensarrangören får mer ut av sina möten. Du erbjuds inte längre bara en fantastisk inramning – du får även hjälp att på riktigt planera och genomföra  en konferens om ger effekt i verksamheten!

Tjänsten är framtagen genom undersökningar riktade mot befintliga konferensbokare och utvecklas löpande med funktioner och innehåll. Smartare Möten erbjuds initialt kostnadsfritt till de som bokat en konferens hos Svenska Kulturpärlor. Därigenom skapar man lojalare kunder och ett tydligt argument varför kunderna ska välja att arrangera sin konferens på någon av koncernens anläggningar. Dessutom skapas möjlighet till kommunikativa uttag som skiljer sig från resten av mötesbranschen.

Smartare möten en unik digital produkt på en traditionell marknad som ger konferensbokare tillgång till planeringsverktyg, kunskap, uppgifter och metoder som ger resultat.


Svemester.se

Innovation

Ett nytt sätt att hitta resor

Den slumpmässiga semesterguiden

I vår digitala värld blir sökandet efter upplevelser rationellt. Vi beslutar vart vi ska åka och går systematiskt tillväga för att göra alla bokningar. Samtidigt är en upplevelse något överraskande och oväntat.

I projektet Svemester skapades en slumpgenerator med målet att ge nyfikenheten och spänningen tillbaka i jakten på resor. En möjlighet att hitta det exotiska och annorlunda i vårt eget land. Generatorn fylldes med hundratals udda platser att besöka över hela Sverige. Okända för de flesta – men väl värda att upptäcka.

Mer lokal och hållbar turism

Svemester.se lanserades den första pandemi-sommaren 2020 som ett sätt att stödja besöksnäringen och bidra till mer lokal och hållbar turism. Genom tips från användare adderas ständigt nya resmål i generatorn.

Genom svemestergeneratorn kan besökare slumpa fram exotiska upplevelser runt om i landet.


Good Big Red

Innovation

One stop shop för brands och domäner

Brands that stick

Paul Rand, en av världens främsta formgivare, myntade på 60-talet uttrycket ”If you can’t make it good, make it big. If you can’t make it big, make it red!”. 2022 föddes den digitala varumärkesbyrån Good Big Red med ambitionen att lyckas kombinera detta och mer därtill i en leverans.

GBRs affärsidé är att producera starka varumärkesnamn med tidlös design och levererar det digitalt till en internationell marknad.

Utmaningen med att hitta ett starkt varumärke idag är monstruöst mycket större än det var för 60 år sedan. Idag tävlar alla företag på en global marknad och domännamn är avgörande för hur din verksamhet når ut. Genom att sätta upp en unik process för att registrera varumärkesnamn som är minnesvärda, enkla att uttala och som bidrar till en visuell igenkänning gör GBR det enkelt för allt ifrån startups till stora koncerner att sätta starka varumärken.

Good Big Red har levererat starka domäner och varumärken till allt från kreativa startups till traditionella koncerner som letat efter ett nytt starkt namn.


Click Click

Innovation

Världens mest lokala bildbank

Royaltyfria bilder runt hörnet

Idén bakom Click Click föddes ur den ständiga utmaningen av att hitta relevanta bilder. För att skapa kommunikation som inte bara känns äkta utan också är det krävs tillgång till bilder som är tagna på platsen de ska skildra. Därför har vi på You Are Here ägnat fyrå år åt att dokumentera platserna runt omkring oss. Med samma kvalitet som de stora bildbankerna – men med äkthet och närhet i fokus.

Lanseringsevent

Att bilden som används i kommunikationen skildrar den verklighet som målgruppen befinner sig i är avgörande för trovärdigheten. Ett arrangerat handslag eller en amerikansk väg i motljus känns inte alltid äkta. Click Click ger dig möjlighet att enkelt söka på den plats där du själv befinner dig och få tillgång till ett brett arkiv av royaltyfria bilder som ständigt uppdateras.

Click Click lanserades i oktober 2019 med en utställning där ett urval av fotografierna fanns till försäljning. Intäkterna gick oavkortat till Stadsmissionens lokala arbete.

Den digitala bildbanken lanserades vid ett fysiskt event.

Click Click samlar idag hundratals kvalitativa bilder tagna från såväl marken som från luften.


Goodlist

Innovation

Världens första recensions­plattform för hållbarhet

Sätt ditt hållbarhetsbetyg!

Goodlist vill hjälpa fler att ta ett större ansvar för vår planet och oss som lever här. Med mängder av omdömen från konsumenter kan Goodlist hjälpa fler att fatta rätt beslut i jakten på företag som aktivt arbetar för att skapa en hållbar framtid. Genom att sätta ett betyg hjälper du andra att hitta rätt samtidigt som du påverkar företagen att bli bättre.

Goodlist drivs av övertygelsen att vi är fler som behöver göra mer. Fler innovationer och större åtaganden krävs för att jorden ska fortsätta att utvecklas till en bra plats för alla att leva på. Vi ser varje dag hur kreativa konsumenter vill hjälpa företag att bli bättre och företag som utvecklas tack vare sina kunders engagemang. Goodlist hyllar de företag som hjälper till att driva utvecklingen av planeten framåt och ger konsumenter möjlighet att påverka de som ännu inte är där.

Mängder av recensionsplattformar hjälper människor att fatta sina köpbeslut. Goodlist är världens första recensionsplattform dedikerad till hållbarhet.